Advent Advent 
3e Advent
Onze voorganger is Rob Favier.
Thema:
 ‘Hoe maak je het goed?’

De mensen schrikken van de woorden van Micha en willen het goedmaken met God. God wil dat wij recht doen en Zijn weg gaan. Wat is er voor nodig om oorlogen te beëindigen? Om vertrouwen te herstellen in mensen die iets verkeerd gedaan hebben?

Angelique steekt de 3e adventskaars aan.
2 kaarsjes staan te branden,
maar kijk er is nog plek voor meer.
De 3e kaars doet ons voelen,
God maakt het goed, steeds weer.

De Liturgische bloemschikking:
Thema:
Verheug je
De derde krans is bovenop nummer een en twee geplaatst, zo stijgt de schikking omhoog. Versierd met takken van de levensboom, op de krans ligt een snoer pinda's, voor de vogels van de hemel. We weten dat we op onze levensweg alleen maar hoeven te letten op: hoe doen we recht? Onze levensopdracht is het om mens, dier en schepping goed tegemoet te treden. Vogels leven van wat ze vinden, genadebrood. Wij helpen ze door naar hen om te zien, en natuurlijk naar mensen! Het is iets om ons over te verheugen en ruimhartig te delen van wat wij ontvangen.

Erwin Korver is vandaag de profeet Micha.
Hij praat vandaag met de kinderen over ruzie maken, een bloemetje geven  of kaartje sturen kan helpen om het weer goed te maken. Ook gewoon sorry zeggen kan dat. Maar God vind het allerbelangrijkste dat we onszelf  veranderen, zodat we geen ruzie meer maken.
Met dit verhaal gaan de kinderen verder in hun eigen nevendienst
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


                                                                                                
 

 


        
  

 
terug