Paaschallenge 2021 Paaschallenge 2021
Paaschallenge.

Fam. Timmermans.

 
Zondagmiddag 1e Paasdag om twee uur starten Jort en ik met de Paaschallenge. Onze hond Basjah loopt gelijk een rondje mee. Bij Henk Hogendoorn op het erf gestart.
Een uitlegboekje en een potlood meegenomen. De eerste QR code gescand en gestart. We kiezen voor de personage : vrijheidsstrijder Jozua.
We lopen een beetje kriskras door de wijk. We volgen locatiepunten. Bij verschillende gemeenteleden hangt een A4 met een QR scancode we krijgen opdrachten.
We moeten toch echt nog wel even  nadenken. En keuzes maken wat we als Jozua doen in de machtstrijd die hij voert.
Onderweg maken we met verschillende bekenden een praatje. En af en toe hebben we een raamgesprek. Zo zien we nog eens iemand. 
Uiteindelijk blijken we Barabas te zijn. 
Hij ziet Jezus blik op de Via del Rosa en begrijpt dat Jezus zijn lijdensweg moet gaan. 
Om vier uur lopen we bij Henk het erf weer op.  We maken de laatste opdracht en krijgen een chocolade eitje en een zakje met bloemenzaad.
Uit het zaad komt nieuw leven. ' zo verspreiden we het goede nieuws van Pasen' staat er op het zakje.
Het was een leuke actieve paaschallenge.

Een applaus voor de organisatie!


 
 
 
 
 
 
 
Hartelijke groeten,
Jort en Paula Timmermans-Moerman
Fam. Wijnstroom.

We beginnen deze Paaszondag met de kerkdienst. Thijmen en Pieter zijn benieuwd wat Bennie nu weer te zeggen heeft. Thijmen kleurt weer heel secuur zijn werkje voor de kindernevendienst. Daarna gaan we traditiegetrouw naar het huis van oma en opa. Daar mogen ze de verstopte eieren zoeken in de tuin. Na de lunch doen we de Paaschallenge van de kerk. We krijgen een stapel papier met uitleg en gaan met de opdrachten aan de slag: We kiezen voor het karakter van Juda, een man die leeft voor liefde (dat spreekt ons wel aan). We scannen de QR-codes, lezen de verhalen en proberen de puzzels op te lossen. We zoeken alle Bennies en Thijmen en Pieter doen dapper mee. We hebben hun stepje en fietsje meegenomen, zodat ze het wat langer volhouden. We hebben alle Bennies gevonden en de kleintjes controleren bij elke gevonden Bennie welke we moeten aankruisen. 
Het was leuk om te doen. Het allerleukste was natuurlijk de verrassing, die ze kregen van Henk Hoogendoorn, aan het eind van de route. 
Bedankt voor deze leuke uitdaging! 

 


 
terug