Startzondag 2019 Startzondag 2019
STARTZONDAG 8 SEPTEMBER 2019

Zaterdagavond laat geland op Zestienhoven wil ik toch graag naar de startdienst, want Rob Favier is de voorganger en dan wordt het meestal anders dan anders. Nou, niks te veel gezegd; het werd heel anders!
Het begint al met het uitdelen van een breiwerk, een interkerkelijke sjaal van 37 meter, voor de mensen die er niks aan zullen vinden. Uiteindelijk wordt er een ‘slachtoffer’ gevonden, mevrouw Korpershoek, en mag zij aan de slag, terwijl Rob ook nog even de uitdrukking aanhaalt van “een zondagssteek houdt geen week”. Of mevrouw Korpershoek daadwerkelijk niks aan de dienst vond, mag U haar zelf vragen.
Het (landelijke) thema is: Een goed verhaal en we worden verzekert dat in de verhalen voor iedereen, van piep tot stok en van licht tot zwaar, iets te vinden zal zijn. Nienke Kerkdijk leest 10 leefregels in gewone taal voor (die kunt u nalezen op de pagina Voor de Jongeren in dit Kontakt).
Na een momentje met de kinderen gaan we “Dit is de dag” zingen, waarbij de mannen en vrouwen elkaar afwisselen en men moet gaan staan als je zingt. Dit zorgt onmiddellijk voor een ontspannen en hilarische sfeer.
De Bijbellezing door Pauline Schouten uit Genesis 2: 5-22 is de leidraad voor de teksten en de liedjes die Rob hieraan ontleent. In drie gedeelten stipt hij de essenties aan. Hij eindigt met: “Een goed verhaal is een eerlijk verhaal wat uit je hart komt. Zo samen op weg om gemeente te zijn dat het goede verhaal van God doorklinkt in je eigen leven. Samen delen en de liefde van God ervaren.”
Als de kinderen terugkomen roept Rob met een pluchen papegaai op om geen naprater te zijn.
Al met al is het een gevarieerde dienst die een stuk langer duurt dan normaal, maar waar ik eigenlijk geen erg in had. Geen spijt dat ik gegaan ben, ondanks het korte nachtje. Het lekkere kopje koffie met eigengebakken lekkers na de dienst,  was dan ook zeer welkom. En nu met nieuwe moed met z’n allen aan de slag om er een mooi, betekenisvol seizoen van te maken!

Joke Jansen

Ps.
s,Middags, in het prachtige nazomers zonnetje,  hebben we een hele leuke fietstocht gemaakt
rondom ons mooie dorp, met een gezellige High Tea bij Dick en Jacoriet Mandemakers.

Er was een prijsvraag aan verbonden met als prijzen:

1e prijs een zak stoofperen zelf geplukt door de familie.
2e prijs een doos eieren zelf geraapt.
3e prijs een pot jam zelf gemaakt. 
terug