Startzondag 2021 Startzondag 2021
Startzondag 2021

Zondagmorgen 19 september.
Er is iets bijzonders met al die kerkgangers. Ze dragen allemaal een mooie bloem met zich mee. Dat wordt een bijzonder boeket op die tafel voor in de kerk. Ja, het zijn zoveel bloemen dat het zelfs twee boeketten worden. De reden is: het is een bijzondere dienst, het is de  STARTZONDAG. Dat wil zeggen: de start van het nieuwe seizoen, een begin, nieuwe bagage, inspiratie om aan de slag te gaan als gemeente. Maar dat zal niet zo uitbundig zijn, nog even wachten hoe Covid-19 zich gedraagt. Maar op deze zondag begonnen we enthousiast.
Er waren weer gezellig veel kinderen in de kerk. Gezellig ….. ze moesten wel even aan Bennie wennen. Want Bennie was wel érg enthousiast. Daar schrokken sommige kinderen van.
Maar daar werden wij niet door ontmoedigd. Prachtig klonk het lied van Sela: Vol van hoop.
De overdenking ging over het jaarthema van de PKN: ‘Van U is de toekomst’. Een variatie op een gedeelte uit het ‘Onze
Vader: Uw koninkrijk kome’. Een overdenking om nog eens te beluisteren via de bekende kanalen. Wij worden opgeroepen om ontvankelijk en waakzaam te leven van genade. Zelf dingen doen en verantwoordelijkheid nemen en tegelijk op God vertrouwen. Of anders gezegd; vanuit het vertrouwen dat we in Gods hand zijn, in beweging komen. Ons voortbestaan als individu, als kerk, als samenleving, als aarde hangt niet van ons af. Maar zoals het thema zegt: ‘Van U is de toekomst’.
Fleuriger had onze toekomst niet kunnen beginnen dan met de bloemen die iedereen meegebracht had. Een bont boeket van een bont gezelschap, symbool voor onze kerk. Maar elke bloem past toch in het boeket.
De boeketten zijn bestemd voor Nel Wagemakers en Jan Korver.
De video ‘You never walk alone’ bracht veel herkenbare momenten in beeld van de activiteiten waaraan Laudate, Phoné en Sirena hebben meegewerkt. Het bracht een glimlach van herkenning op de gezichten.
Er zijn veel nieuwsgierige blikken langs de wanden gegaan. Daar hingen zo’n 20 posters. Louise van Elderen had een keuze gemaakt uit vele foto’s die tijdens de diverse activiteiten in onze kerk gemaakt zijn. Het blijft nog een weekje hangen om te genieten van de terugblik op kerstmarkt, doopdienst, kinderkerstfeest, paaschallenge en nog veel meer.
Een sfeervolle en bemoedigende dienst sluit af met: Vervuld van Uw zegen, gaan wij onze wegen van hier, uit dit huis waar Uw stem wordt gehoord.

We sluiten onze startzondag af met koffie drinken. Na ruim anderhalf jaar konden we ook weer eens gezellig kletsen na de kerkdienst onder het genot van een kopje koffie of thee. De meeste leden pakken buiten een kop koffie en kiezen voor een zonnig plekje om het op te drinken. Het is allemaal nog wel een beetje behelpen, maar de sfeer is goed. Dat wordt onderstreept met het lekkere appelgebak en MonChoutaart.
Zo ….dat was nog eens een startzondag!!!

Rien en Riny Visser
( uit kontakt oktober 2021)De vaas met bloemen
Voor de startzondag had de bloemencommissie het mooie idee om iedereen een bloem mee te laten nemen die voor de dienst in een  boeket verwerkt werden. Het resultaat mocht er zijn. Van alle bloemen werden twee prachtige boeketten samengesteld die als groet, waardering en bemoediging vanuit onze gemeente naar Jan Korver en Nel Wagemakers gingen. Ook mevrouw Van der Made-Lankhaar kreeg een mooie bos bloemen ter ere van haar 93ste verjaardag. Onderstaande tekst werd tijdens het bloemenmoment door Marjanne Dekkers voorgelezen.

“Op de liturgische tafel staat een vaas met bloemen, allerlei soorte n, maten en kleuren.
Kijk maar eens goed naar deze vaas; deze staat symbool voor de kerk. De gemeenschap van gelovigen wordt gesymboliseerd door de bloemen die erin staan. Iedere bloem staat voor een lid van de gemeenschap, een bloem met zijn eigen kleur, geur, vorm en al deze verschillende bloemen samen vormen een prachtig boeket. Elke bloem is individueel al mooi maar samen in een boeket komen ze beter tot hun recht en zijn ze ook duidelijker zichtbaar voor de anderen. Zo moet de kerk zijn: als een mooie bos bloemen, veelkleurig en veelzijdig. Een prachtige volle bos die gezien mag worden, waar allerlei bloemen in zitten, bloemen in volle bloei maar ook bloemetjes in de knop. Een ieder heeft zijn of haar plaatsje in de bos en te vol of te groot kan deze nooit zijn. Er is altijd wel een plaatsje om geschikt te worden in die mooie vaas die kerk heet.”

Dieter Verbeek

( Uit Kontakt oktober 2021) 
terug