zondag 13 mei 2018

Jongerendienst m.m.v. Henri Ruitenberg

Locatie: 
 De Brug
Tijdstip: 
 09.30 uur

Beste jeugd, ouders en gemeenteleden,

Op zondag 13 mei is er een jeugddienst met als thema
‘Fast forward…’
Alles gaat in een sneltreinvaart. We moeten allemaal zo snel, maar is er wel tijd om even stil te staan bij keuzes, vragen, zingeving? Moeten we altijd de eerste en de beste zijn?
 
Henri Ruitenberg Jr. van de organisatie Geloofshelden komt als spreker in deze dienst. Al vanaf jongs af aan is Henri Ruitenberg betrokken bij de sport. Door zijn vader, Henri senior, kwam hij al vroeg in contact met het schaatsen. Sporten was voor hem dan ook een dagelijkse bezigheid: “de snelheid die je ontwikkelt op twee van die dunne ijzers vind ik prachtig”.
Henri is in maart 2010 gestopt met topsport om andere uitdagingen in het leven aan te gaan.
Sporten staat niet meer op nummer één in zijn leven. Henri komt uit een gelovig gezin. Na het overlijden van zijn moeder leerde hij de liefde van God kennen. Er ging een nieuwe wereld voor hem open. God liet hem zien dat er meer was dan sporten, dat er meer was dan altijd maar met je eigen ik bezig te zijn.
 
We verwachten een inspirerende dienst, mooie muziek en veel jeugd!
De dienst is door en voor jeugd maar ook voor de ouderen valt er veel te leren. In onze omgeving zien we dat de huidige senioren het drukker hebben dan toen ze nog werkten, gaan ook zij niet te ‘fast forward…’?!
 
U en jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd in deze dienst waarin we het seizoen catechese en jeugdkerk afsluiten.
 
Tot 13 mei 9.30u in De Brug.
 
Ds. Jaap, Elise en Brenda.
 

terug