Adventvespers Adventvespers
ADVENTSVESPERS IN KERK DE BRUG
 
Mensen die ons een voorbeeld zijn, we kunnen niet zonder. Ze scherpen ons geweten en voeden ons verlangen naar recht en vrede. Naar een nieuw begin in een verscheurde wereld die naar recht en vrede snakt.
Ook in onze tijd zijn zulke mensen nodig. Maar wie kiezen wij als voorbeeld?
In de oecumenische adventsvespers die we in de decembermaand weer houden, proberen we een richting aan te geven, waardoor we gelukkiger kunnen worden. En anderen gelukkiger kunnen maken. Misschien vindt u deze tekst wel aanmatigend. Zo zijn we al jaren niet meer gewend vanuit ons geloof te spreken. Maar wie weet wordt het wel tijd om de blijdschap van het evangelie duidelijker naar voren te brengen. Zeker als we als protestantse en rooms-katholieke kerken samen iets organiseren.
Het thema van de adventsvespers is: Jij kunt het verschil maken!
De verhalen uit de bijbel over het begin van Samuël als profeet worden verbonden aan het leven van Johannes de doper en het leven van Jezus. In verschillende tijden in Israël maakt één persoon het verschil voor een heel volk. Samuël rekent af met de misstanden van de priesterklasse en Johannes doopt mensen want zij zijn geraakt door zijn boodschap en willen anders gaan leven. En zo maakt hij de weg vrij voor de komst van Jezus.
 
Advent is een tijd van inkeer. Kom naar de vespers en laat u inspireren.
 kerk De Brug.
Namens Raad van Kerken,
Jan de Gruiter.
 
terug