Peuterdienst

Peuterdienst
Voor wie is de peuterdienst?
De allerkleinsten die daar behoefte aan hebben tot ze 4 jaar zijn en overgaan naar de KND. Ook de jongste kinderen die bij de oppas zitten kunnen dus al spelenderwijs meedoen met de peuterdienst. De ouder(s) mogen mee als de kinderen (of ouders) daar behoefte aan hebben.
Wanneer wordt er peuterdienst gehouden?
Elke eerste zondag van de maand.

Waar wordt de peuterdienst gehouden?
In de oppasruimte. We verwachten dat de allerkleinsten het ook misschien wel leuk vinden, ze kunnen gewoon doorspelen of evt. aansluiten.

Wat houdt de peuterdienst in?
In principe willen we de volgende indeling aanhouden, ook om de kinderen hier een vaste structuur in te geven:
1.       Openingsliedje (elke keer hetzelfde: 'lees je bijbel, bidt elke dag’: https://youtu.be/EgMZPiQnJCY, tot 1.15 min.)  
2.       Gebed (opening van de Peuterdienst)
3.       Verhaal (kinderbijbel, prentenboek, etc.)
4.       Verwerking (knutselen, creatief, etc.)
5.       Afsluitingslied (in het thema van de Peuterdienst)
 
Hoe gaat het dan met de kinderen van de kindernevendienst?
Zij gaan eerst mee naar de peuters. De peuters en kinderen van de kindernevendienst beginnen samen met het openingsliedje en het gebed. Vervolgens gaan kinderen vanaf ongeveer 6 jaar mee naar de kindernevendienst. De kinderen tot en met 5 jaar mogen bij de peuterdienst blijven. Op deze manier kunnen we het grote leeftijdsverschil tijdens de kindernevendienst een keer beter opvangen.
Voor alle duidelijkheid: dit geldt alleen voor de eerste zondag van de maand, de andere zondagen is er ‘gewoon’ kindernevendienst.
 
Wat betekent dit voor de oppasdienst?
We verwachten dat juist de eerste zondag van de maand de gezinnen met baby’s en peuters er zullen zijn, dus we hebben de oppasdienst zeker wel nodig.
 
Wanneer komen de kinderen terug in de kerk?
Alle kinderen (oppas-peuterdienst-kindernevendienst) komen tijdens de collecte terug in de kerk.
 
 
terug