zo 8 september 2019

Startdienst; ds. Rob Favier

Locatie: 
 De Brug

STARTZONDAG KERK “DE BRUG”
8 SEPTEMBER 2019
 
Het is best lastig om een geschikte predikant te vinden die met ons het kerkseizoen wil starten. Natuurlijk altijd een mooie taak voor een eigen predikant. Maar dat zal niet lukken, want ds. Jaap Bol is nog te weinig hersteld.
In onze zoektocht hebben we een geschikte voorganger gevonden: Rob Favier. De oorspronkelijke datum moest wel aangepast worden en dat is nu 8 september geworden.
Samen met Rob Favier zijn we bezig om er een mooie en enthousiasmerende dienst van te maken. En dat is eigenlijk wel toevertrouwd aan hem. Hij komt niet alleen preken, maar hij gaat ook voor ons zingen. Want naast voorganger is hij musicus en cabaretier. De preek op die zondag wordt afgewisseld met een lied, maar vormt wel één geheel. Wij zijn nog in overleg met hem hoe de dienst er precies uitgaat zien. Maar hij verzekert ons dat het een mooie dienst wordt voor jong en oud. Vandaar alvast deze aankondiging ruim twee maanden van te voren. Dus u kunt dat niet missen.
Of anders gezegd: u mag dit niet missen!
 
‘Een goed verhaal’ is het thema voor de startzondag. Maar wat bedoelen we met een goed verhaal? In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Maar ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om omgang met de natuur of zorgen voor een ander. Bijbelse verhalen nodigen je uit om deze te vertalen naar je eigen leven. Daarmee wordt het goede verhaal van God en mensen een spiegel voor ons dagelijkse leven. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar brengt je in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor jezelf maar deel je met anderen.
 
Een goed verhaal, wat een prachtig thema. Misschien hebt u zelf ook nog wel een goed verhaal. Laat het ons weten. Wie weet is het wel op de een of andere manier te gebruiken.
 
Gerelateerde afbeeldingWij zijn ook bezig met plannen voor na de kerkdienst. We gaan een mooie zomer tegemoet dus voldoende tijd om na te denken. Maar misschien hebben jullie ook nog wel ideeën om er een goede en inspirerende start van het nieuwe seizoen van te maken. Neem contact met ons op. Het zou best eens kunnen dat we dan wat langer met elkaar aan de koffie zitten.
Een ding staat vast dat we weer gebruik willen maken van de bakkunsten van onze gemeenteleden. Verleden jaar hebben we genoten van de cakes, appeltaarten en ander gebak. Dat maakte de koffie na de kerk tot iets feestelijks.
Dat willen we dit jaar zeker niet missen. Dus de enthousiaste bakkers onder ons kunnen weer aan de slag en leveren op deze manier een mooie bijdrage aan de startzondag.
Op zich al een goed verhaal.
Laat ons even weten of u iets wil bakken.
 
Dus graag 8 september in uw agenda schrijven voor een mooie startzondag. U hoort in het septembernummer meer van ons.
 
Matty Zoutewelle en Rien Visser

TROSSEN LOS !!
 
Ook in de kerk zal de start van het
nieuwe seizoen passend worden gevierd om met enthousiasme aan de slag te gaan in het nieuwe seizoen!!!!
 
Op 8 september
gaan de trossen los!!!!!
 

terug