zondag 8 september 2019

Startdienst; ds. Rob Favier

Datum: 
 zondag 8 september 2019
Locatie: 
 De Brug

Startzondag 8 september
 
Een nieuw seizoen voor het kerkenwerk breekt weer aan. En we willen er een mooie start van maken. De heer Favier zal de dienst leiden. Hij zal dat doen door te preken, dat is vanzelfsprekend. Maar het bijzondere is dat hij ook gaat zingen en hij begeleidt zichzelf op de gitaar. Hij heeft beloofd er een mooie en enthousiasmerende dienst van te maken voor jong en oud. Met nadruk heeft hij gezegd, dat niemand weg moet blijven want voor iedereen heeft hij ‘een goed verhaal’.
‘Een goed verhaal’ is het landelijke thema voor de startzondag. Maar wat bedoelen we met een goed verhaal? In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Maar ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om omgang met de natuur of zorgen voor een ander. Bijbelse verhalen nodigen je uit om deze te vertalen naar je eigen leven. Daarmee wordt het goede verhaal van God en mensen een spiegel voor ons dagelijkse leven. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar brengt je in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor jezelf maar deel je met anderen.
Dus kom op 8 september naar de kerk en geniet van een goed verhaal in woord en muziek!
 
Na de kerkdienst drinken we met elkaar gezellig een kopje koffie of thee en er wordt heerlijke limonade geschonken. En is er natuurlijk ook iets lekkers bij die drankjes.
Wij herhalen hier de oproep nog maar eens. Wie van onze kerkgangers wil iets lekkers bakken voor bij die koffie? Verleden jaar was het een geweldige verrassing wat er gebakken was. Als u iets wilt bakken, geef dat dan s.v.p. even door aan Matty Zoutewelle, telefoon 274119.
Graag voor 6 september.
 
Wij hebben gevraagd of er mensen zijn die ook ‘een goed verhaal’ hebben. Twee gemeenteleden lezen onder de koffie hun goede verhaal voor. Natuurlijk mag daarover van gedachten gewisseld worden. Dat zou zelfs heel mooi zijn.
 
’s Middags hebben we nog een activiteit voor de liefhebbers. We hebben een fietstochtje uitgezet naar een leuk plekje vol nostalgie. Daar krijgt u een eenvoudige, doch gezellige high tea aangeboden. Het is maar een kort tochtje van ongeveer 10 kilometer, dus dat moet voor iedereen lukken. Daarna moet u natuurlijk ook weer terug. De start is om 14.30 uur vanaf de kerk ‘De Brug’. U kunt zich aanmelden door even een telefoontje te plegen naar Rien Visser: telefoon 274018. We willen graag weten hoeveel lekkers we moeten inkopen.
 
Op deze manier hopen we er een fijne en gezellige startzondag van te maken.
 
Rien Visser en Matty Zoutewelle
 
 

terug